Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Αλλάζω άρα υπάρχω???

Τα παραπάνω λόγια ήταν αφορμή ωστε να ξεκινήσω αυτο το ποστ.....
ωστε να γράψω μια ανάρτηση εδω , μετά απο πολύ πολύ καιρό.....
Τώρα τελευταία γυρίζουν συνεχώς στο κεφάλι μου λέξεις......
Λέξεις όπως ....αλλαγή , κίνητρα , ενδιαφέρον , ευτυχία , ευκαιρίες , χρόνος , ζωή, καθημερινότητα.....
Όλες αυτές οι λέξεις μαζί .....σχηματίζουν μια φράση που κάνει ολο και περισσότερο αισθητή την παρουσία της μέσα στο κεφάλι μου : "  Άραγε , σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη η ζωή που κάνεις?" 
Αλήθεια , δεν ξέρω!
Δόξα το Θεο , εχω την υγεία μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα κοντα μου.
Θα μου πείς...."Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ?" και έχεις δίκιο.....
Υπάρχει όμως πάντα ενα αλλά......
Ενα αλλά που με μπερδεύει......ενα αλλά που δεν ξέρω αν αξίζει να το σκέφτομαι ώρες ατελείωτες!
Είμαι σχεδον σίγουρη , οτι έχει περάσει κάποια στιγμή απο το μυαλό όλων σας εκείνη η φράση που λέει : "ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ"
Είμαι απο αυτούς που πάντα βλέπουν το ποτήρι μισο-άδειο!
Για να σας δώσω να καταλάβετε.....σκέφτομαι συχνά , μήπως η περιοχή που μένω δεν μου προσφέρει δυνατότητες , σκέφτομαι μήπως η σχολή που επέλεξα δεν θα μου προσφέρει άμεση εργασία , σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να ζω αλλού , σκέφτομαι πως δεν κάνω πολλά ταξίδια , πως δεν εχω πολλούς φίλους , πως δεν φροντιζω να κρατάω επαφή με άτομα , σκεφτομαι πάντα τι γνώμη να έχουν άραγε οι άλλοι για εμένα , πως πως πως .............
ΩΠ! Τι σκέφτονται οι άλλοι για σενα είπες?????
Μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι το να μην νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι για εσένα. Όσο ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, τους ανήκεις. Μόνο όταν δεν απαιτείς έγκριση από οποιονδήποτε άλλο εκτός του εαυτού σου μπορείς να ανήκεις σε εσένα.
ΧΜ.....?!?!
Για να μην τα πολυλογώ............
Πιστευω οτι όλοι μας περνάμε τη φάση " μου φταίνε ολα" αλλά τελικά αξίζει? Αξίζει να το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα ή μηπως τελικά θα πάνε ολα καλά?
 Ναι, τα πάντα θα πάνε καλά. Ίσως όχι σήμερα, αλλά τελικά. Θα υπάρξουν στιγμές που φαίνεται ότι όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, πάνε στραβά. Και μπορεί να νιώθεις σαν να είσαι κολλημένος εκεί για πάντα, αλλά δεν θα είσαι. Σίγουρα, ο ήλιος σταματάει να λάμπει κάποιες φορές και μπορεί να βρεθείς σε μια τεράστια καταιγίδα ή δύο, αλλά τελικά ο ήλιος θα βγει και θα λάμψει και πάλι. Μερικές φορές εξαρτάται από εμάς, να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο θετικοί γίνεται ώστε να καταφέρουμε να δούμε και πάλι τις ακτίνες του ήλιου μέσα από τα σύννεφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου